Annordna en bloggtävling

Förutom att skriva om din vardag och dina intressen på din blogg kan du anordna olika tävlingar. Det kan vara alla möjliga tävlingar som till exempel gissa en fel i bilden eller gissa vad vilken din favoritfärg är osv. Allt går att ha en tävling om och folk kommer garanterat att delta sålänge tävlingen innehar ett pris till den som vinner.

Att ha en tävling på din blogg kan hjälpa dig att höja statistiken och gör den även till en intressantare blogg som folk kommer återbesöka. Har du till exempel en tävling där du har som krav att bloggaren måste skriva ett inlägg om tävlingen i sin blogg och länka till din så kommer du endast genom det dra in en massa nya besökare.

Ett pris till vinnaren av tävlingen är väldigt viktigt då det är det som lockar människor att delta. Dock behöver det inte alls vara något dyrt så länge det är bra och lockar folk. Ett exempel på ett sådant pris är biobiljetter, inte allt för dyrt för dig att införskaffa men inte heller helt ointressant för att locka folk att delta. Kanske har du varit på många evenemang där du fått goodie bags med produkter du inte använt och inte kommer använda? Tävla ut dem. Blir din blogg större och tävlingarna går bra så kommer garanterat företag så småningom ta kontakt med dig för att göra en affär genom tävlingarna dvs. du tävlar ut deras saker och på så sätt marknadsförs deras företag för dina läsare.