Mer än bara en vanlig blogg

Idag är det många som tänker bredare än bara den klassiska bloggen med uppdatering i form av nya inlägg. Detta för att ge en bättre upplevelse för besökaren, men även för att kunna växa och ta det hela till en ny nivå.

Till exempel kan du koppla ihop olika sociala medier med din blogg och på så sätt göra dig tillgänglig för dina läsare i flera olika kanaler. Varför inte skapa en Facebook-grupp där du kan kommunicera med dina läsare, eller ett Instagram-konto som ger försmak av vad de kan läsa om när de går in på din blogg.

Att använda sig av sociala medier kan även vara ett sätt för att få en spridning av din blogg. På Facebook kan du till exempel köpa annonsplatser för att synas mer, eller låta dina följare dela dina inlägg för att ge mer spridning. På Instagram eller Twitter kan du använda dig av olika taggar, som gör att folk kan hitta dig när de gör sökningar på olika, relevanta saker.

Förutom sociala medier kan du även bygga ut din blogg med information som inte bara är aktuell för stunden, utan som även kan vara intressant för dina bloggläsare, och andra personer, längre framöver. Har du en blogg som riktar in dig på smink kan du till exempel skapa guider för hur man gör olika sminkningar, vilket är ett tidlöst och ständigt aktuellt innehåll. Om någon ett år senare gör en sökning på just en sådan sminkguide så kan denne hitta in på din blogg, finna precis det den söker och kanske även bli en återkommande läsare.

En blogg som har tänkt bredare än bara blogginlägg är em-fotboll.se. Den här bloggen har en stark ämnesinriktning, vilket gör att den läsare som själv är intresserad av området mer än gärna kommer tillbaka för att läsa mer. Förutom nyheter så uppdaterar man även mer resultat, tv-tider och tabeller för mästerskapet, vilket är information som väldigt många vill ta del av, både under mästerskapet men även längre framöver. Genom att koppla Facebook till bloggen kan de göra snabba, korta uppdateringar som fort når ut till rätt målgrupp, som i sin tur kan ta sig in på bloggen för att läsa vidare.