Knyt kontakter i bloggvärlden

Bloggvärlden idag är så mycket mer än att bara sitta ensam framför en skärm och skriva. Det handlar till stor del om att på olika sätt skapa kontakter med andra som även de håller på med bloggar. Anledningen till det hela kan skilja sig åt, men exempel kan vara att hjälpa varandra med saker, göra samarbeten utav olika slag eller att hjälpa varandra få mer trafik.

Det finns en mängd olika sätt där du som bloggare kan knyta nya kontakter. En mycket enkel sådan är att gå in på andra bloggar och lämna kommentarer. Om du bloggar kring ett specifikt ämne kanske du hittar andra som gör detsamma, som du då kan utbyta erfarenheter med. En kommentar kan i stort sätt vara kring vad som helst, såsom att skriva en åsikt kring ett inlägg, beröma bloggaren för dennes text eller kanske presentera dig och din egen blogg. Dock ska man vara sparsam med det sistnämnda, då en del tycker det kan vara jobbigt med en mängd kommentarer som inte tillför någonting till disskusionen kirng ämnet.

Idag har många bloggare andra sociala medier anslutna till sina bloggar, såsom Instagram eller Facebook. Även på dessa plattformer har du möjligheten att lite mer privat ta kontakt. Dessa sociala medier används inte bara för bloggare, utan för alla möjliga människor runtom i världen. Till exempel finns det dem som försöker sig på att hitta kärleken på dessa platser. En mer naturlig plats för detta är dock de klassiska dejtingsajter som finns att registrera sig hos, där människor som alla letar efter just detta kan mötas.

Gå på ett blogg-event
En annan plats där främst lite större bloggare har chansen att träffas är på speciella blogg-event. Dessa event brukar i grund och botten anordnas utav något bloggrelaterat företag såsom en bloggplattform eller annat. På eventen brukar samarbetspartners och sponsorer får möjligheten att ställa ut i montrar för att få chansen att träffa på bloggare och skapa nya kontakter. Även bloggarna emellan kan skapa nya kontakter som man kan ha nytta utav.

På blogg-event är det vanligt att man har olika tävlingar där fina priser lottas ut. Det kan vara produkter från företagen som sponsrar eventet på olika sätt, eller helt andra saker. Man brukar även dela ut goodie-bags till alla deltagare, som även de innehåller produkter från sponsorer.