Bloggkulturen i andra länder

Att bloggkulturen är stor i Sverige är det nog få som kan motargumentera med. Idag fylls internet med allt ifrån ungdomar, äldre, kända personer, politiker eller småbarnsföräldrar och alla vill dom dela med sig av just sin vardag och sina tankar.

Bloggkulturen fortsätter att växa sig stark och, trots sina många år på nacken, fortfarande ligger väldigt attraktivt till. Börjar man kolla utanför Sveriges gränser finns även här en stor popularitet att starta och driva en blogg, USA är ett praktexempel i detta fall. Bloggandet har blivit så stort och ett så enkelt sätt att nå ut till många människor samtidigt att till och med personer som ställer upp i presidentvalet väljer att ha en konstant uppdaterad blogg.

Det skiljer sig inte allt för mycket åt när man jämför just Sverige och USA, däremot finns det länder där bloggar inte alls bidrar till någon inkomstkälla eller popularitet. Att driva en blogg och berätta öppet om sitt liv kan i vissa länder anses skamligt och ingenting i sitt privatliv bör delas med omvärlden.

Vad man själv tycker om bloggar är en smaksak. Många gillar det, medan andra inte alls förstår vitsen med att följa en annan persons vardag. Med tanke på hur många modebloggar som finns är det enkelt för den modeintresserade att alltid kunna hålla sig uppdaterad om det senaste!